Jordemoderkonsultation

Jordmoderkonsultation:

Jeg tilbyder konsultationer som supplement til det offentliges tilbud, da mange under en graviditet har brug for ro, tryghed og et kendt ansigt.

En samtale/undersøgelse varer ca. én time og giver hermed ro til at uddybe de emner, som du og din partner har brug for. Vi kommer naturligvis rundt om de graviditetsfakta, der er vigtige for din graviditet. Vi vil tale om fødslen og finde ud af hvordan du /i forholder jer til den og hvad i har brug for. Konsultationen indeholder desuden forskellige metoder, du kan bruge under fødslen.

Hvis du/i har brug for det vil jeg mærke på din mave, vurdere barnets størrelse og undersøge hvordan den ligger og jeg vil lytte til barnets hjertelyd.​

Efterfødselssamtale:

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle nybagte forældre tilbydes en efterfødselssamtale. Det er desværre ikke alle fødesteder, der har et sådant tilbud, men det er værd at undersøge, om tilbudet eksisterer på det fødested, hvor fødslen fandt sted.

Jeg tilbyder efterfødselssamtale, Der kan være brug for at tale om det, der skete på fødestuen, men måske også om hele forløbet, altså fra graviditeten, de første veer, selve fødslen, opholdet på barselafsnittet indtil hospitalet forlades med den nyfødte. Det er vigtigt at bruge muligheden for at sætte ord på følelser og tanker om den overvældende oplevelse, det er at føde, og få mulighed for at få svar på de spørgsmål som er opstået. Uklarheder kan blive ved at fylde meget og måske tage noget af glæden/trygheden i forbindelse med en senere graviditet. Voldsomme tanker eller oplevelser i forbindelse med en tidligere traumatisk fødsel kan komme tilbage med fuld styrke, når man atter bliver gravid eller skal føde. Det kan være, du frygter, at fødsel nummer to skal blive som den første. Denne frygt kan blive en selvopfyldende profeti, hvis du ikke får de traumatiske oplevelser talt igennem med jordemoderen, og dermed får oplevelsen bearbejdet.

Praktiserer i Ballerup, på Østerbro og Tisvildeleje

Telefon: 26 84 87 32​